
Team- och grupputveckling
Lyft ert team till nya höjder med målinriktad utveckling
Ett välfungerande team är en ovärderlig tillgång för varje organisation. Genom att satsa på strukturerad och evidensbaserad grupputveckling kan ni förbättra samarbetet, stärka kommunikationen och skapa en arbetsmiljö där individer inte bara trivs utan också presterar på topp. Grupputveckling handlar om att frigöra potentialen hos både individer och team och forma en gemensam riktning mot organisationens mål.
Beroende på målet för instasen så kan ni bland annat förvänta er:
- Ökad psykologisk trygghet och tillit som stärker samarbete och engagemang.
- Förbättrad kommunikation och tydlighet kring roller och förväntningar.
- Ökad prestation och ett bättre fokus på gemensamma mål.
- Ett självständigt och långsiktigt arbetssätt där teamet själva kan driva sin utveckling framåt.

Vår Process
Vår process för teamutveckling bygger på forskning och beprövade metoder som Susan Wheelans IMGD-modell, Organisational Behaviour Management (OBM) och Full Range Leadership Model (FRLM). Dessa metoder ger konkreta verktyg för att hantera gruppdynamik, öka tilliten och utveckla ett mer sammansvetsat samarbete.
Steg 1: Förberedelse och behovsanalys
Vi börjar med att sätta oss in i era specifika behov och förutsättningar. Detta inkluderar inläsning av befintligt material, nyckeltalsanalys och fördjupade intervjuer med både chefer och teammedlemmar.
Steg 2: Utveckling av en anpassad strategi
Nästa steg är att observera hur ofta beteendena utförs i nuläget för att få en baslinjemätning. Vi använder beteendeanalyser för att kunna förstå och påverka beteenden. I det här steget säkerställer vi även att rätt förutsättningar är på plats i organisationen för att nya beteenden ska kunna etableras. Utifrån dessa analyser skapas en handlingsplan för utvecklingsinsatsen.
Steg 3: Genomförande av insatsen
Vi påbörjar utvecklingsinsatsen i organisationen med syftet att aktivera och förstärka nyckelbeteendena. Samtidigt arbetar vi för att försvaga de konkurrerande beteendena. En viktig del i insatsen är att utbilda och träna ledare i beteendeanalytiskt ledarskap och ledarfärdigheter som aktivt lyssnande och feedback för att få önskad effekt i teamutvecklingen.
Steg 4: Kunskapsöverföring och hållbarhet
Det sista steget är att effektgranska vår teamutvecklingsinsats. Vi ser om beteendena har ökat till önskad och hållbar nivå och om nyckeltal kopplade till resultat har förbättrats till följd av utvecklingsinsatsen.
6
Månaders arbete
44%
Ökning av gemenskap och inkludering
Läs om vår teamutveckling.
Vanligt förekommande frågor
-
Hur säkerställer Behaviour Design Group att vi får önskad i effekt i vår organisation?
För att nå era önskade resultat så kommer vi öka de beteenden som har störst effekt på det önskade resultatet. Vår metod mäter och följer upp beteendeförändring som sker över tid, samtidigt som vi följer upp att de nyckeltal som är direkt kopplade till målen ökar till följd av beteendeförändringen. Vi kommer alltså kunna följa förbättringen i konkreta mätningar under hela arbetets gång.
-
Hur anpassar Behaviour Design Group insatser efter våra behov?
Vi inleder nya uppdrag med att vi sätter oss in i det aktuella uppdraget och vi har väl utvecklade metoder och arbetssätt för att vi ska få en djup förståelse för just er situation rådande förutsättningar och att definiera det mål ni önskar uppnå. Vi implementerar OBM utifrån vår SAFE-modell, där första fasen Studera – innefattar att identifiera de nyckelsituationer och beteenden som har störst effekt på det resultat ni vi nå inom er organisation. Du kan läsa om genomförda uppdrag i Case.
-
Vilka branscher arbetar Behaviour Design Group med?
Vår metod – Organizational Behaviour Management (OBM) med förgreningen Beteendebaserad Säkerhet (BBS) – går att applicera i alla branscher och situationer som har med människor och beteenden att göra. Därför är vårt utbud och vår erfarenhet bred. Vi arbetar med allt från att öka försäljning, förbättra samarbete och öka innovationer inom företag, vård & skola, till ökad säkerhet inom bygg och tillverkningsindustrin.
Har du fler frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig.